nuţu.

ADMINISTRATOR
 • Content count

  431
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. nuţu. liked a post in a topic by Stone in [PUBLIC] CERERE ADMIN / SLOT   
  Ai citit regulamentul?: DA
  Steam ON/OFF: ON
  Nickname: stone λ
  Nume si prenume: Socol Adri
  Primele 6 cifre din cnp: 186112
  Varsta (minima 16): 31
  Unde locuiesti?: Mures
  Ai microfon?: Da, dar nu il fol des.
  Prezenţă pe team speak3?: Doar seara / Cand fam nu doarme
  Poti ajuta cu donatii la sv?: Pe serverul vechi am donat in mod regulat.
  De ce vrei să fii admin?: Sa revin in comunitate unde mi-am facut prieteni si colegi
  Cu ce crezi că ai putea ajuta serverul ?: Experiența multa in amx, o moderare corecta in gameplay.
 2. nuţu. liked a post in a topic by Sanjeev in Ce putem face cu..? / What can you do with..?   
  Care
  what can we do with knife?
 3. Sanjeev liked a post in a topic by nuţu. in Da o nota avatarului de mai sus / Rate the above avatar   
  1 (you have no avatar  )
 4. Sanjeev liked a post in a topic by nuţu. in Da o nota avatarului de mai sus / Rate the above avatar   
  Un joc simplu in care evaluati avatarul utilizatorului de mai sus!
   
  * Notele se dau pe o scara de la 1 la 10
  A simply game in which you rate the avatar of the above member.
  *Rates are given between 1 to 10
   
 5. Sanjeev liked a post in a topic by nuţu. in MODERATOR LIST   
  Global Moderator
  nutu. Sanjeev Moderator
  - Moderator's duties
  ADMINISTRATIVE ZONE - Administrators  DEVELOPMENT & PROJECTS - Administrators  RANK APPLICATION - Administrators  STAFF ZONE - Administrators & Server Managers MEMBERS ZONE - Moderators & Global Moderators OLD-ZONE SERVERS - Server Managers  PARTNERSHIPS - Administrators DESIGN - Designers IT ZONE - Moderators & Global Moderators SOCIALIZING - Moderators & Global Moderators GAMING - Moderators & Global Moderators AMX MOD X - Moderators & Global Moderators WEB DEVELOPMENT - Moderators & Global Moderators VIRLTUAL SHOP - Moderators & Global Moderators  
 6. Sanjeev liked a post in a topic by nuţu. in Jocul favorit? / Favorite game?   
  Care este jocul favorit al dvs.?
  Which is your favorite game?
 7. nuţu. liked a post in a topic by Sanjeev in nutu's not a designer B)   
  Nice brother.
 8. nuţu. liked a post in a topic by KiTe in [PUBLIC] CERERE ADMIN / SLOT   
  Steam ON/OFF:  OFF
  Nickname: Razvan
  Nume si prenume:  Răzvan Adrian
  Varsta (minima 16): 18
  Unde locuiesti?: Suceava
  Link gametracker:  
  Prezenţă pe team speak3?:  Da
  Poti ajuta cu donatii la sv?:  Momentan nu.
  De ce vrei să fii admin?:  Pentru a scăpa de toți codații îți seacă cheful oarecum când îi vezi cum se plimbă ca titirezul pe hartă.
  Cu ce crezi că ai putea ajuta serverul ?: Cu o organizare bună.
   
 9. nuţu. liked a post in a topic by RazvanDLS in [PUBLIC] CERERE ADMIN / SLOT   
  Steam ON/OFF:  OFF Nickname: Razvan Nume si prenume:  Răzvan Adrian Varsta (minima 16): 18 Unde locuiesti?: Suceava Link gametracker:   Prezenţă pe team speak3?:  Da Poti ajuta cu donatii la sv?:  Momentan nu. De ce vrei să fii admin?:  Pentru a scăpa de toți codații îți seacă cheful oarecum când îi vezi cum se plimbă ca titirezul pe hartă. Cu ce crezi că ai putea ajuta serverul ?: Cu o organizare bună.
 10. OLD-ZONE liked a post in a topic by nuţu. in Noțiuni de bază CSS   
  SS (Cascading Style Sheets) este codul pe care îl utilizezi pentru a personaliza pagina ta web. Noțiuni de bază CSS îți oferă tot ceea ce ai nevoie pentru a începe. Voi răspunde la întrebări precum: Cum pot face ca textul meu să fie negru sau roșu? Cum să fac conținutul meu să apară în diferite locuri pe ecran? Cum pot decora pagina mea web cu imagini de fundal și culori?
  ## Ce este CSS?
  La fel ca HTML, CSS nu este chiar un limbaj de programare. Nu este nici limbaj de marcare — este un limbaj de stilizare. Asta înseamnă că îți permite să aplici selectiv stiluri elementelor din documentele HTML. De exemplu, pentru a selecta toate elementele paragraf dintr-o pagină HTML și a transforma textul din interiorul acestora în roșu, vei scrie acest cod CSS:
  p { color: red; } Să încercăm: inserează aceste trei linii de CSS într-un fișier nou în editorul tău de text, și apoi salvează fișierul ca  style.css în directorul tăustyles.
  Dar mai trebuie să aplici codul CSS în documentul tău HTML. În caz contrar, stilul CSS nu va modifica modul în care browserul tău afișează documentul HTML (Dacă nu ai urmărit până acum proiectul nostru, citește Gestionarea fișierelor și Noțiuni de bază HTML pentru a afla ce trebuie să faci mai întâi).
  Deschide fișierul index.html și inserează următoarea linie undeva în elementul head (adică între tagurile <head> și </head>):
  <link href="styles/style.css" rel="stylesheet" type="text/css"> Salvează fișierulindex.html și încarcă-l în browserul tău. Ar trebui să vezi ceva asemănător:

  Felicitări dacă textul paragrafului tău este roșu! Tocmai ai scris prima ta linie de cod CSS.
  ## Anatomia unui set de reguli CSS
  Să ne uităm în detaliu la linia CSS de mai sus:

  Întreaga structură este numită set de reguli (dar adesea este prescurtată „regulă”). Reține și numele părților individuale:
  Selector
  Numele elementului HTML la începutul setului de reguli. Acesta selectează elementul (elementele) care trebuie stilizate (în acest caz, elementele p). Pentru a stiliza un element diferit, doar schimbă selectorul.

  Declarația
  O singură regulă precum color: red; care precizează care dintre proprietățile elementului vor fi stilizate.

  Proprietăți
  Moduri în care poți stiliza un element HTML dat. (În acest caz, coloreste o proprietate a elementelor <p>.) În CSS, alegi proprietățile care vrei să le modifici folosindu-te de regula ta.

  Valoarea proprietății
  La dreapta proprietății după două puncte, ai valoarea proprietății, care alege una dintre numeroasele posibilități pentru o anumită proprietate (există mai multe valori ale proprietății color în afară de red). 

  Reține celelalte părți importante ale sintaxei:
  Fiecare set de reguli (în afară de selector) trebuie să fie în interiorul acoladelor ({}). În cadrul fiecărei declarații, trebuie să folosești două puncte (:) pentru a separa proprietatea de valorile sale. În cadrul fiecărui set de reguli, trebuie să folosești punct și virgulă (;) pentru a separa fiecare declarație de următoarea. Pentru a modifica simultan mai multe valori ale proprietății, trebuie doar să le separi folosind punct și virgulă, astfel: 
  p { color: red; width: 500px; border: 1px solid black; } ## Selectarea mai multor elemente
  De asemenea, poți selecta mai multe tipuri de elemente și poți să le aplici un singur set de reguli. Include mai mulți selectori separați prin virgule. De exemplu:
  p,li,h1 { color: red; } ## Diferite tipuri de selectori
  Există mai multe tipuri diferite de selectori. Mai sus, te-ai uitat numai la selectori de element, care selectează toate elementele de un anumit tip în documentele HTML date. Dar poți face selecții mai specifice de atât. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de selectori:

   
  ## Fonturi și text
  Acum că am exporat câteva noțiuni de bază CSS, să începem să adăugăm mai multe reguli și informații în fișierul nostru style.css pentru a face ca exemplul nostru să arate mai bine. Să începem prin a face textul să arate mai bine.
  În primul rând, găsește fontul de la Google Fonts pe care l-ai salvat într-un loc sigur. Adaugă elementul <link> undeva în interiorul elementului head din fișierulindex.html(din nou, oriunde între tagurile <head> și </head>). O să arăte ceva de genul:
  <link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans' rel='stylesheet' type='text/css'> După, șterge regula existentă pe care o ai în fișierul style.css. A fost un test bun, dar textul de culoare roșie nu arată chiar atât de bine.
  Adaugă următoarele linii în locul lui, înlocuind linia substituentă cu linia font-family reală pe care ai luat-o de la Google Fonts. (font-family înseamnă doar fonturile pe care vrei să le utilizezi pentru textul tău). Această regulă stabilește mai întâi un font de bază global și dimensiunea fontului pentru întreaga pagină (întrucât <html> este elementul părinte al întregii pagini, și toate elementele din interior acestuia moștenesc același font-size și font-family):
  html { font-size: 10px; /* px înseamnă 'pixeli': dimensiunea fontul de bază este acum de 10 pixeli înălțime */ font-family: placeholder: acesta ar trebui să fie rezultatul luat de la Google fonts } Acum vei seta dimensiunea fontului pentru elementele care conțin text în interiorul HTML body (<h1>, <li>, și <p>). De asemenea, vom centraliza textul titlului și vom stabili înălțimea liniei și spațiul între litere pentru conținutul body pentru a-l face mai ușor de citit:
  h1 { font-size: 60px; text-align: center; } p, li { font-size: 16px; line-height: 2; letter-spacing: 1px; } Poți modifica aceste valori px în funcție de cum vrei ca designul tău să arate, dar în general designul tău trebuie să arate astfel:

  ## Cutii, cutii, este vorba de cutii
  Un lucru pe care îl vei observa atunci când scrii CSS este că o mare parte din acesta se referă la cutii — stabilirea dimensiunii, culoarea, poziția, etc. Majoritatea elementelor HTML din pagina ta pot fi gândite ca niște cutii așezate una peste alta.
  Nu este surprinzător că apectul CSS se bazează în principal pe model box. Fiecare dintre blocurile care ocupă spațiu pe pagina ta au proprietăți ca:
  padding, spațiul din jurul conținutului (de exemplu în jurul textului paragrafului) border, linia solidă care se află chiar în afara padding margin, spațiul din exteriorul elementului
  În această secțiune, de asemenea, utilizăm:
  width (a unui element) background-color, culoarea din spatele conținutului unui element și a padding color, culoarea conținutului unui element (de obicei textul) text-shadow: stabilește o umbră a textului din interiorul unui element display: setează modul de afișare al unui element (nu-ți face griji pentru acest lucru încă) Să începem să adăugăm mai mult proprietăți CSS paginii noastre! Continuă să adaugi aceste noi reguli la sfârşitul paginii, și să nu-ți fie teamă să experimentezi cu schimbarea valorilor ca să vezi cum apare.
  ## Schimbarea culorii paginii
  html { background-color: #00539F; } Această regulă stabilește o culoare de fundal pentru întreaga pagină. Schimbă codul de culoare de mai sus în orice culoare pe care o alegi atunci când planifici siteul tău.
  ## Sortarea body
  body { width: 600px; margin: 0 auto; background-color: #FF9500; padding: 0 20px 20px 20px; border: 5px solid black; } Acum pentru elementul <body>. Există destul de multe declarații aici, așa că hai să parcurgem pe rând:
  width: 600px; — acesta obligă ca body să aibă întotdeauna o lățime de 600px. margin: 0 auto; — Atunci când setezi două valori unei proprietăți ca margin saupadding, prima valoare afectează partea de sus și de jos a elementului (făcându-l 0 în acest caz), iar a doua valoare partea din stânga și dreapta (aici, auto este o valoarea specială care împarte spațiul orizontal disponibil în mod egal între stânga și dreapta). Poți folosi una, trei sau patru valori, așa cum este documentat aici. background-color: #FF9500; — ca mai înainte, aceasta stabilește culoarea de fundal a elementului. Am folosit un fel de portocaliu roșiatic pentru body spre deosebire de albastrul închis pentru elementul <html>, dar poți experimenta cu acesta. padding: 0 20px 20px 20px; — avem patru valori stabilite pentru padding, pentru a face mai mult spațiu în jurul conținutului nostru. De data aceasta nu vom seta padding deasupra la body, dar vom seta 20 pixeli în stânga, jos și dreapta. Valorile setate sunt sus, dreapta, jos și stânga în această ordine. border: 5px solid black; — acesta stabilește un chenar negru solid de 5 pixeli pentru toate laturile elementului body. ## Poziționarea și stilizarea titlului paginii noastre
  h1 { margin: 0; padding: 20px 0; color: #00539F; text-shadow: 3px 3px 1px black; } Probabil că ai observat că este un spațiu în partea de sus a elementului. Acest lucru se întâmplă deoarece browserele aplică un anumit stil implicit elementului <h1> (printre altele), chiar dacă nu ai aplicat deloc CSS! Asta ar putea părea o idee nereușită, dar dorim chiar și o pagină web nestilizată să aibă o lizibilitate de bază. Pentru a scăpa de spațiu suprascriem stilul implicit prin setarea margin: 0;.
  În continuare, am setat padding sus și jos pentru titlu la 20 pixeli, și am făcut titlul textului să aibă acceași culoare precum culoarea de fundal a elementului html.
  O proprietate destul de interesantă pe care am utilizat-o aici este text-shadow, care aplică o umbră de text la conținutul textului elementului. Cele patru valori sunt următoarele:
  Prima valoare în pixeli setează offesetul orizontal al umbrei din text — cât de departe se mișcă: o valoare negativă trebuie să o mute la stânga. A doua valoare în pixeli setează offsetul vertical al umbrei din text — cât de departe se îndepărtează, în acest exemplu; o valoare negativă ar trebui să o deplaseze în sus. A treia valoare în pixeli setează blur radius a umbrei — o valoare mai mare va însemna o umbră mai neclară. A patra valoare setează culoarea de bază a umbrei. Din nou, încearcă să experimentezi diferite valori pentru a vedea ce poți face!
  ## Centrarea imaginii
  img { display: block; margin: 0 auto; } În cele din urmă, vom centra imaginea pentru a face să arate mai bine. Am putea folosi din nou trucul margin: 0 auto așa cum am făcut mai devreme pentru body, dar trebuie să mai facem și altceva. Elementul <body> este de nivel de bloc, ceea ce însemnă că ocupă spațiu pe pagină și poate avea margin și alte valori de spațiere aplicate. Imaginile, pe de altă parte, sunt elemente inline, ceea ce înseamnă că acestea nu pot. Și deci pentru a aplica margini imaginii, trebuie să-i dăm imaginii un comportament de nivel bloc folosind display: block;.
   
  ## Concluzie
  Dacă ai urmat toate instrucțiunile din acest articol, ar trebui să ai o pagină care arată astfel

 11. OLD-ZONE liked a post in a topic by nuţu. in Noțiuni de bază HTML   
  HTML (Hypertext Markup Language) este codul utilizat pentru a structura și a afișa o pagină web și conținutul acesteia. De exemplu, conținutul poate fi structurat într-un set de paragrafe, o listă cu puncte, sau folosind imagini și tabele de date. După cum sugerează și titlul, acest articol îți va oferi o înțelegere de bază a limbajului HTML și a funcțiilor sale.
  ## Ce este HTML, de fapt?
  HTML nu este un limbaj de programare; este un limbaj de marcare care definește structura conținutului tău. HTML este alcătuit dintr-o serie de elements, pe care le închizi sau în care încadrezi diferite părți ale conținutului pentru a face să apară într-un anumit mod sau pentru a se comporta într-un anumit fel. tags de închidere pot face dintr-un un cuvânt sau o imagine un link către un alt loc, pot italiza cuvinte, și pot face ca dimensiunea fontului să fie mai mare sau mai mică, etc. De exemplu, ia în considerare următoarea linie de conținut:
  My cat is very grumpy Dacă vrei ca linia să iasă în evidență, ai putea specifica că este un paragraf prin includerea acestuia în taguri de paragraf:
  <p>My cat is very grumpy</p>  
  ## Anatomia unui element HTML
  În continuare vei explora acest element paragraf un pic mai mult.

  Principalele părți ale elementului nostru sunt:
  Tagul de deschidere: Acesta constă din numele elementului (în acest caz, p), înconjurat de paranteze unghiulare de deschidere și închidere. Acestea indică locul în care elementul începe, sau începe să aibă efect — în acest caz unde începe paragraful. Tagul de închide: Acesta este aceeași cu tagul de deschidere, cu excepția faptului că include un slash înainte de numele elementului. Acesta indică locul în care elementul se termină — în acest caz unde se termină paragraful. Absența includerii unui tag de închidere este una dintre erorile comune de începător și poate duce la rezultate ciudate. Conținutul: Acesta este conținutul elementului, care în acest caz este doar text. Elementul: Tagul de deschidere, tagul de închidere și conținutul împreună cuprind elementul. Elementele pot avea, de asemenea, atribute care arată astfel:

  Atributele conțin informații suplimentare despre elementul care nu vrei să apară în conținutul real. Aici, class este numele atributului și editor-note este valoarea atributului. Atributul class îți permite să dai elementului un identificator care poate fi folosit ulterior pentru a adăuga elementului informații despre stil precum și alte lucruri.
  Un atribut ar trebui să aibă întotdeauna:
  Un spațiu între el și numele elementului (sau atributul anterior, dacă elementul are deja unul sau mai multe atribute). Numele atributului, urmat de un semn egal. Ghilimele de deschidere și închidere înconjurând valoarea atributului.     ## Imbricarea elementelor
  Poți pune elemente în interiorul altor elemente — acesta se numește imbricat. Dacă dorești să afirmi că pisica este foarte morocănoasă, poți include cuvântul „foarte” într-un element <strong>, care înseamnă că cuvântul este puternic accentuat:
  <p>My cat is <strong>very</strong> grumpy.</p> Cu toate acestea, trebuie să te asiguri că elementele tale sunt imbricate corespunzător: în exemplul de mai sus am deschis mai întâi elementul <p>, apoi elementul <strong>, prin urmare trebuie să închizi mai întâi elementul <strong>, iar după elementul <p>. Ceea ce urmează nu este corect.
  <p>My cat is <strong>very grumpy.</p></strong> Elementele trebuie deschise și închise corect, astfel încât acestea să fie clar în interiorul sau exteriorul celuilalt. Dacă se suprapun ca mai sus, atunci browserul tău web va încerca să ghicească ceea ce încerci să spui, care poate duce la rezultate neașteptate. Așadar, să nu faci asta!
  ## Elemente goale
  Unele elemente nu au conținut, și sunt numite elemente goale. Ia elementul <img> pe care îl ai deja în HTML:
  <img src="images/firefox-icon.png" alt="My test image"> Acesta conține două atribute, dar nu există un tag </img> de închidere, și nici un conținut intern. Acest lucru se datorează faptului că un element imagine nu include conținut pentru a avea un efect asupra acestuia. Scopul său este de a încorpora o imagine în pagina HTML în locul în care apare.
  ## Anatomia unui document HTML
  Acest lucru încheie elementele de bază HTML, dar acestea nu sunt utile singure. În continuare vei analiza modul în care elementele individuale sunt combinate pentru a forma o întreagă pagină HTML. Să revedem codul pe care l-am pus în exemplul index.html (pe care l-ai întâlnit pentru prima dată în articolul Gestionarea fișierelor):
  <!DOCTYPE html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <title>My test page</title> </head> <body> <img src="images/firefox-icon.png" alt="My test image"> </body> </html> Aici avem:
  <!DOCTYPE html> — doctype. În negura timpului, când HTML era la început (aproximativ 1991/2), elementele doctype au fost menite să acționeze ca linkuri către un set de reguli pe care pagina HTML trebuia să le urmeze pentru a fi considerat codul HTML bun ceea ce ar putea înseamna verificarea automată a erorilor și alte lucruri utile. În orice caz, în zilele noastre nimănui nu-i mai pasă de ele, acestea fiind doar un artefact istoric care trebuie să fie inclus pentru ca totul să funcționeze corect. Pentru moment, asta este tot ce trebuie să știi. <html></html> — elementul <html>. Acest element include tot conținutul pe întreaga pagină, și este uneori cunoscut ca elementul root. <head></head> — elementul <head>. Acest element se comportă ca un container pentru toate lucrurile pe care dorești să le incluzi în pagina HTML, care nu este conținutul pe care îl afișezi vizitatorilor paginii tale. Acesta include lucruri precum keywords și o descriere a paginii care vrei să apară în rezultatele de căutare, CSS pentru a stiliza conținutul tău, declarațiile setului de caracter, și altele. <body></body> — elementul <body>. Acesta conține tot conținutul care vrei să-l afișezi utilizatorilor web atunci când vizitează pagina ta, indiferent dacă acesta este text, imagini, videoclipuri, jocuri, înregistrări audio sau orice altceva. <meta charset="utf-8"> — acest element stabilește setul de caractere pe care documentul tău ar trebui să-l folosească UTF-8, care include majoritatea caracterelor din marea majoritate a limbilor scrise de om. În esență, acesta poate manipula orice conținut text pe care l-ai putea introduce. Nu există niciun motiv pentru a nu seta acest lucru, și poate ajuta la evitarea unor probleme mai târziu. <title></title> — elementul <title>. Acesta setează titlul paginii tale, care este titlul care apare în fila browserului în care este încărcată pagina. Este, de asemenea, folosit pentru a descrie pagina atunci când o marchezi cu stea Bookmark, sau o adaugi la favorite.  
  ## Imagini
  Să ne îndreptăm atenția la elementul <img> din nou:
  <img src="images/firefox-icon.png" alt="My test image"> Așa cum am spus înainte, acesta încadrează o imagine în pagina noastră în poziția în care apare. Acest lucru este realizat prin intermediul atributului src (sursă), care conține calea către fișierul nostru imagine.
  Am inclus, de asemenea, un atribut alt (alternativ). În acest atribut, se specifică un text descriptiv pentru utilizatorii care nu pot vedea imaginea, posibil datorită faptului că:
  Au deficiențe de vedere. Utilizatorii cu deficiențe de vedere semnificative folosesc adesea instrumente numite screen readers pentru a le citi textul alt. Ceva a cauzat ca imaginea să nu fie afișată. De exemplu, încearcă să schimbi în mod deliberat calea din interiorul atributului src pentru a fi incorectă. Dacă salvezi și reîncarci pagina, în locul imaginii ar trebui să vezi ceva de genul acesta:

  Cuvintele cheie despre textul alt sunt „text descriptiv”. Textul alt pe care îl scrii ar trebui să ofere cititorului suficiente informații importante pentru a avea o idee bună despre ceea ce imaginea transmite. În acest exemplu, textul nostru  „My test image” nu este deloc bun. O alternativă mai bună pentru logoul Firefox ar trebui să fie: „The Firefox logo: a flaming fox surrounding the Earth”.
  Încearcă să găsești un text mai bun pentru imaginea ta.
   
  ## Marcarea textului
  Acestă secțiune va acoperi câteva dintre elementele HTML de bază pe care le vei folosi pentru marcarea textului.
  ## Titluri
  Elementele de titlu îți permit să specifici că anumite părți din conținutul tău sunt titluri — sau subtitluri — ale conținutului tău. În același fel în care o carte are un titlu principal, titluri pentru capitole și subtitluri, la fel și un document HTML le poate avea. HTML conține șase niveluri de titluri <h1>–<h6> deși în mod obișnuit vei folosi cel mult 3-4:
  <h1>My main title</h1> <h2>My top level heading</h2> <h3>My subheading</h3> <h4>My sub-subheading</h4> Acum, încearcă să adaugi un titlu adecvat pentru pagina ta HTML chiar deasupra elementului <img>.
  ## Paragrafe
  Așa cum am explicat mai sus, elementele <p> sunt folosite pentru a conține paragrafe de text; le vei folosi frecvent atunci când marchezi conținutul de text:
  <p>This is a single paragraph</p> Adaugă textul tău de probă (ar trebui să-l ai de la Cum va arăta siteul tău?) într-unul sau câteva paragrafe, sub elementul tău <img>.
  ## Liste
  O mare parte din conținutul web este format din liste, iar HTML are elemente speciale pentru acestea. Listele de marcare sunt întotdeauna compuse din cel puțin două elemente. Cele mai comune tipuri de liste sunt listele ordonate și neordonate:
  Listele neordonate sunt pentru listele în care ordinea elementelor nu contează, cum ar fi o listă de cumpărături. Acestea sunt înconjurate de un element <ul>. Listele ordonate sunt pentru listele în care ordinea elementelor contează, ca o rețetă. Acestea sunt înconjurate de un element <ol>. Fiecare element din interiorul listelor este pus în interiorul unui element <li> (element de listă). De exemplu, dacă vrei să transformi o parte din paragraful următor într-o listă:
  <p>At Mozilla, we’re a global community of technologists, thinkers, and builders working together ... </p> Poți modifica marcajul pentru a face acest lucru:
  <p>At Mozilla, we’re a global community of</p> <ul> <li>technologists</li> <li>thinkers</li> <li>builders</li> </ul> <p>working together ... </p> Încearcă să adaugi o listă ordonată sau neordonată în pagina ta de exemplu.
  ## Linkuri
  Linkurile sunt foarte importante — sunt ceea ce fac ca webul să fie web! Pentru a adăuga un link, trebuie să folosești un element simplu — <a> — „a” fiind prescurtarea de la „ancoră”. Pentru a face textul din paragraful tău un link, urmează acești pași:
  Alege un text. Eu am ales textul „Mozilla Manifesto”.
  Înconjoară textul într-un element <a>, după cum urmează:
  <a>Mozilla Manifesto</a> Adaugă elementului <a> un atribut href, astfel:
   
  <a href="">Mozilla Manifesto</a> Completează valoarea acestui atribut cu adresa web la care vrei să ducă linkul:
   
  <a href="https://www.mozilla.org/en-US/about/manifesto/">Mozilla Manifesto</a> S-ar putea să obții rezultate neașteptate dacă omiți partea de început a adresei web https:// sau http:// numit protocol. După ce faci un link, fă clic pe acesta pentru a te asigura că te trimite unde dorești.
  Adaugă un link în pagina ta, dacă nu ai făcut deja acest lucru.
  ## Concluzie
  Dacă ai urmat toate instrucțiunile din acest articol, ar trebui să ai o pagină care arată ca cea de mai jos 

   
 12. nuţu. liked a post in a topic by SkuLL HD in REGULAMENT FORUM   
  OLD ZONE REGULAMENT
          Acest regulament se aplica pentru toate categoriile de membri inregistrati in comunitatea www.old-zone.ro/forum/
  Regulamentul este aplicat in toate categoriile apartinatoare forumului deoarece indiferent de grad, regulamentul este scris si respectat de toata lumea.
   
   
   
  1. Username/profil/avatar/semnatura
   
  1.1 User name/Display name sa nu contina cuvinte vulgare sau tenta rasista. Sa fie diferit de cel al persoanelor din echipa administrativa a forumului.
  1.2 Avatarul/Semnatura sa nu contina poze pornografice/tenta rasista sau care fac referire la acte de cruzime fata de oameni/animale. Interzise sunt si imaginile de tip 'NSFW' (not safe for work) deoarece printre noi sunt si membrii ce ne viziteaza de la locul de munca ori spatii publice, in aceasta categorie se incadreaza in general pozele adulte +18
  1.3 Semnatura trebuie sa contina doar o poza deoarece semnatura nu reprezinta o galerie de poze si wallpapers.
  1.4 Este interzisa atasarea clipurilor video in semnatura.
  1.5 Inregistrarea mai multor conturi de pe aceasi adresa IP (Internet Protocol) este sanctionata cu suspendarea permanenta a tuturor conturilor/stergerea contului.
   
  2. Deschiderea unui nou topic (thread)
   
  2.1 Asigurati-va ca sunteti in categoria potrivita inainte de a deschide un nou topic.
  2.2 Folositi-va de 'Search' inainte de a deschide un topic deoarece este posibil sa existe deja un topic cu aceasi linie de subiect.
  2.3 Dati un titlu sugestiv topicului deschis pentru a primi un raspuns cat mai rapid posibil.
  2.4 Nu este permisa deschiderea sau sustinerea prin postare a subiectelor (topic) ce sunt menite sa stocheze informatie irelevanta ca urmare incalcandu-se regulamentul privind off-topic/post-hunt etc.
  Exemplu: Daca intampini greutati la schimbarea avatarului, nu pui un titlu sec "problema" ci pui "problema schimbare avatar" astfel atunci cand un administrator ori moderator cauta problemele dupa cuvintele cheie "problema" , "avatar" , "schimbare" sa iti gaseasca mai rapid topicul si sa te ajute.
   
  3. Limbajul
   
  3.1 Folosirea unui limbaj vulgar aduce de la sine suspendarea permanenta pe forum
  3.2 Nu toleram insultarea membrilor inregistrati in comunitate indiferent de limba (in engleza, germana orice alta limba). Provocarea la cearta/injurii fiind de asemenea pedepsita cu suspendare temporara ori permanenta de la caz la caz.
  3.3 Jignirea cu tenta rasista este sanctionata cu suspendare permanenta.
  3.4 Sanctiunile sunt aplicate si in cazul mesajelor private (PM) din forum
  3.5 Limbajul neadcvat reprezinta si cenzura partiala a cuvintelor vulgare.
   
  4. Reguli de postare
   
  4.1 Off-topic/post-hunt/spam
  4.1.1 Off-topic reprezinta un post ce nu are legatura cu subiectul topicului respectiv. Acest mod de a posta nu este permis.
  4.1.2 Post-hunt face referire la posturile ce au la baza cantitatea lor nu si intelesul. Posturile ce contin un text sec ori raspunsurile "generice" se considera post-hunt.
  Exemplu: "salut" "tare" "frumos" "misto"
  Raspuns "generic" reprezinta afirmatiile ce nu sunt reale ori nu au nici o legatura cu subiectul, exemplu "Imi place jocul, l-am jucat si e fain" poate fi considerat raspuns "generic" deoarece nu este un raspuns dezvoltat ori inconstient despre subiectul respectiv.
   
  4.1.3 Daca s-a incalcat regulamentul printr-un post, cei ce vor sustine printr-un text "closed si warn" , "Ban bann" vor fi sanctionati pentru post-hunt. Pentru a reclama/anunta utilizati comanda report situat sub avatarul celui pe care doriti sa il raportati.
  4.1.4 Spam defineste postarea excesiva intr-o anumita categorie cu topicuri/posturi inutile sau cu acelasi subiect/raspuns.
   
  4.2 Dublu-post
   
  4.2.1 Nu este permisa dubla-postare, utilizati butonul edit. Nu este considerata dubla-postare daca cele doua posturi au fost aplicate la un interval mai mare de 24 de ore.
  4.2.2 Nu se considera dubla-postare daca intervalul este unul de cateva secunde deoarece se poate produce un conflict de conexiune ce are ca efect o rapida dubla-postare.
   
  4.3 Utilizarea excesiva/abuziva a colors/smiley/fontsize este interzisa
   
  4.3.1 Colors, fontsize sunt utilizate pentru a scoate in evidenta o idee, un fragment dintr-o propozitie nu pentru a "picta" orice post/subiect.
  4.3.2 Membrii ce incalca majoritate regulamentele 4.1 / 4.2 / 4.3 pot risca sanctionarea prin stergerea partiala sau totala a posturilor de pe forum estimandu-se un procent de 90% spamuri. Astfel recomandam, membrii ce incurajeaza Off-topic sau Post-hunt sa renunte la aceasta idee deoarece vor avea toate posturile sterse iar timpul este pierdut.
  4.3.3 Toate pozele, videoclipurile, gif-urile se pun in
  [spoiler]link[/spoiler]
  5. Pirateria (warez)
   
  5.1 Interzisa este deschiderea oricarui subiect despre piraterie (warez)
  Urmatoarele subiecte vor duce la suspendare permanenta fara drept de apel:
  Instructiuni, discutii sau adrese despre cum ruleaza un program piratat, includem si crack-urile.
  Cererea sau publicarea de serial number-uri sau crack-uri.
  Cererea sau publicarea de DLC-uri.
  Cererea sau publicarea de trackere. (sursa torrente)
  Adrese de descarcare a unor aplicatii cu continut asupra careia nu aveti drepturi de autor. (exceptie adresele oficiale ce permit si lanseaza gratuit soft-ul lansat/creat de ei)
  Reclame serverelor private sau afirmatii ce sustin privatul gratuit.
  Exemplu: Afirmatiile de genul, hai joaca "moka" pe www.ewkew.ro decat sa joci pe oficial cu taxa lunara.
   
  6.Reclama\Spam
   
  6.1 Reclama face referire la prezentarea unui site in scopul de a atrage cat mai multi vizitatori. Orice post, semnatura, avatar sau mesaj privat de acest gen va fi sanctionat cu suspendarea permanenta a membrului.
  Exemplu: Intrati pe cea mai tare comunitate www.qwieojm.netos care e cea mai tare comunitate din lume!
  6.2 Nu este considerata reclama precizarea unor pagini cu scop informativ.
  Exemplu: Un membru doreste sa isi achizitioneze o placa video iar alti membrii recomanda pagini sau magazine online in domeniu.
  6.3 Adrese cu redirectionari catre pagini ce prezinta niste oferte sunt interzise si duc la suspendarea temporara ori permanenta dupa caz, in aceasta categorie sunt incluse si adresele de referinta catre jocurile directe in browser.
  Exemplu: Da click sa castigi un iphone, Fa bani pe net cu click
   
  7. Report
   
  7.1 Utilizati functia report in cazurile incalcarii regulamentului ori considerarii unei nedreptati in caz de sanctionare. Neconformarea duce la ignorarea problemei si nerezolvarea ei.
  7.2 Reportul nu reprezinta mesajele private catre echipa administrativa, nu utilizati functia de report daca nu intampinati cu adevarat o problema.
   
  8. Regulamente pe sectiune
   
  8.1 Unele sectiuni ale forumului sunt guvernate separat de un regulament local. Recomandam citirea cu atentie a regulamentelor pentru a va asigura ca nu veti fi sanctionati.
   
   
  Sancţiuni:
  Reclama » Ban permanent Insultarea pe bază religioasă » Ban permanent 3 Warn-uri » Suspdedare 7 zile Insultarea administratorilor și a altor membri din staff în părți publice » Suspendare 7 zile Spam în chat sau în PM al membrilor din staff » Suspendare 1 zi 3 Suspendari » Ban permanent